U trendu

Makedoniju za vikend očekuje jak snežni talas

Makedoniju bi za vikend trebalo da zahvati novi snežni talas pa je Koordinaciono telo pri Ministarstvu za saobraćaj i veze danas razmotrilo mere koje će biti preduzimane.

To telo je gradonačelnicima preporučilo da se opštine i gradovi direktno uključe u raščišćavanje putnih pravaca za koje su nadležni i da se, ako za to postoji potreba, obrate za pomoć nadležnim institucijama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova bi trebalo da pojača kontrolu na putevima gde se očekuje najveći intenzitet snežnih padavina, a vozačima je preporučeno da poštuju pravila za nošenje zimske opreme i da se pridržavaju najava za zabrane kretanja na pojedinim putnim pravcima.

Koordinaciono telo je apelovalo na gradjane i institucije da redovno prate vremensku prognozu i da se pridržavaju preporuka koje daju nadležne institucije.

U pojedinim delovima Makedonije, uglavnom na zapadu,  danas pada sneg, pa je zbog intenzivnih padavina uvedena zabrana saobračaja za teška teretna vozila na putu Ohrid-Resen, preko planinskog prevoja Bukovo, koji se nalazi u jugozapadnom delu zemlje.

Saobraćaj za teška teretna vozila bio je jutros zabranjen i na putnim pavcima Gostivar-Kičevo i od Mavrova do Debra, ali je oko podne ta zabrana ukinuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar