U trendu

Milanović: Verujem da će onih koji će me podržati biti više

OSIJEK – Predsednički kandidat opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas u Osijeku da će u drugom krugu izbora utakmica biti tesna i napeta do kraja, ali da veruje da će onih koji će ga podržati ipak biti više, nego glasača za protivkandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

„Biće jako tesno i neizvesno do samog kraja, biće mi potreban svaki glas i svaki komadić poverenja koje mi ljudi mogu dati, a onda verujem da je pobeda realna i dostižna“, izjavio je Milanović novinarima na centralnom osječkom Trgu Anta Starčevića, prenela je Hina.

„Kod mene ništa ne stvara paniku, što ne znači da nekim stvarima nisam zabrinut, ali ovim što ste naveli, nisam zabrinut“, odgovorio je Milanović na novinarsko pitanje stvara li kod njega paniku to što je u predsedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović angažovan i zamenik predsednika HDZ-a Milijan Brkić, ili, kako su naveli novinari – iz toga vidi paniku u HDZ-u.

Upitan kako misli da dobije dodatne glasove u Slavoniji, pogotovo birača Miroslava Škore, Milanović je rekao da to radi već mesecima i da se ne može ništa radikalno promeniti u zadnjih pet dana.
„I dalje ću biti prisutan, ukazivati na ono što Hrvatsku koči i zaustavlja na putu da bude dobra i uspešna zemlja“, dodao je bivši premijer.

Zamoljen da prokomentariše izjavu protivkandidatkinje Grabar Kitarovićeve koja je danas u Karlovcu pozvala birače da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku, koja zna, na čijem će čelu imati svoju predsednicu, Milanović je rekao: ‘Prava Hrvatska je njihova, HDZ-ova Hrvatska, u kojoj je ona stasala, dobijala kredite bez kamata, dok su drugi ono što su imali morali prodavati u bescenje“.

„Za mene je prava Hrvatska nešto drugo, otvorena, znatiželjna, moderna, svesna svoje istorije, isto tako ne i naivna, da naseda na svaki novi trik i svaku novu ideju, kakva god ona bila. Jedan zreo, trezven, samosvestan put Hrvatske u neposrednu budućnost“, izjavio je Milanović.

On je neistinama nazvao optužbe premijera Andreja Plenkovića da je u vreme svog premijerskog mandata zadužio Hrvatsku i rekao da je njegova Vlada „Hrvatsku spasila od dužničke propasti, iako ju je preuzela u najgoroj finansijskoj krizi, s ogromnim kamatama na dug, s javnim dugom od preko 65 odsto, koje je ostavila HDZ-ova Vlada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.