U trendu

Milo Đukanović priznao poraz; Na skupovima izliv netolerancije i primitivizma

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da su u ponedeljak uveče na ulicama crnogorskih gradova viđeni ““izlivi netolerancije, agresije i primitivizma““.

““Incidenti nisu nikoga iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje pobednika uvek ima, ali to slavlje uvek podrazumeva civilizovan odnos prema drugim građanima i prema očuvanju stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć videli jedan izliv netolerancije, agresije i primitivizma. Pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle“, kazao je Đukanović u intervjuu za Njuzmaks Adria, preneo je RT CG.

Đukanović: Zakon nije bio greška…

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je večeras da je uveren da Zakon o slobodi veroispovesti nije greška i dodao da kakav god bio odnos nove vlade prema njemu, siguran je da se pitanje crkve u doglednoj budućnosti mora rešiti.

Kaže da se ne može prevideti status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a taj status, navodi, logično želi da uspostavi kontinuitet sa onim statusom koji je pravoslavna crkva imala nekada u nezavisnoj Crnoj Gori.

Đukanović:Izborni rezultat doživeli kao opomenu

Predsednik Crne Gore I lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, izjavio je večeras da su ostvareni izborni rezultat njegova stranka I on shvatili kao opomenu.

Teško je, kaže, dati egzaktan odgovor posebno zbog toga jer je, podseća, crnogorsko društvo dugo funkcionisalo kao podeljeno.

Đukanoviću za sve krivi Beograd i Vučića

Predsednik Crne Gore Milo Dukanović izjavio je večeras da ne može precizno da kaže zašto je izborni rezultat takav kakav je nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji, ali je istovremeno optužio predsednika Aleksandra Vučiha za, kako je rekao, jaku medijsko političku agresiju Beograda, jer je, poručuje, srpski predsednik davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori.

“Verujem da primećujete da od decembra, od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, imamo jaku agresiju medijsko političku iz Beograda prema Crnoj Gori”, rekao je Đukanović u intervju za Njuzadria media.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.