Milošević: Moj dolazak u Knin je zalog za budućnost, treba poštovati sve žrtve

Potpredsednik vlade Hrvatske iz redova srpske nacionalne manjine Boris Milošević rekao je novinarima u Kninu da svoj dolazak na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Oluja smatra zalogom za budućnost i istakao da treba poštovati sve žrtve rata bez obzira na nacionalnost.

„Neka se prekine spirala mržnje kako se strahote rata nikad ne bi ponovile. Treba poštovati sve žrtve bez obzira na nacionalnost. I Srbi iz Hrvatske su imali svoje žrtve i to treba poštovati“, rekao je Milošević, prenela je televizija N1.

On je dodao da su „emocije još sveže i da svoj dolazak smatra zalogom za budućnost“.

„Čuo sam poruke mira i pomirenja i smatram da je ovo prvi korak“, poručio je Milošević.

On je rekao da smatra da je (hrvatsko) društvo sazrelo da poštuje sve žrtve.

Upitan o napadima iz Beograda zbog njegovog dolaska u Knin, on je odgovorio da su očekivani, da ih razume kao govor ljudi koji su pretpeli bol i da u tom smislu nikom ne zamera.

U Kninu je jutros, u prisustvu državnog vrha na čelu s predsednikom Zoranom Milanovićem počela centralna manifestacija obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja.

Svečanosti prisustvuju svi članovi hrvatske vlade, a prvi put i visoki politički predstavnik srpske nacionalne manjine, potpredsednik vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević, što je u Zagrebu ocenjeno kao „snažna i važna poruka pomirenja“ u odnosima Hrvata i srpske manjine, ali i Hrvatske i Srbije.

U vreme mandata predsednika Ive Josipovića, na manifestaciji u Kninu je 2012. bio predsednik Srpskog demokratskog foruma, Veljko Džakula, ali on nije bio izabrani politički predstavnik Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.