U trendu

Ministar odbrane Hrvatske: Podnosim neopozivu ostavku

Ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas za Jutarnji list da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju.

Njegova odluka usledila je posle kritika predsednice države Kolinde Grabar-Kitarović koja je danas u Salcburgu rekla da misli da je vojska ranije trebalo da bude upućena na požarom ugrožena područja izmedju Splita i Omiša.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je vojska mogla ranije da bude upućena na požarom ugrožena područja izmedju Omiša i Splita.

„Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla da izadje ranije. Iako nisu obučeni ni opremljeni kao vatrogasci za gašenje požara, čini mi se da je opseg požara bio takav da je bila potrebna svaka ruka“, rekla je Grabar-Kitarović novinarima u Salzburgu, prenela je regionalna N1 televizija.

Ona je dodala da će detaljnije o svemu moći da kaže popodne, pošto poseti područje oko Splita.

Predsednica je u Austriji, gde je na samitu Austrije, Hrvatske i Slovenije zahvalila predsednicima Austrije i Slovenije za ponudjenu pomoć u gašenju požara, rekavši da su hrvatski vatrogasci medjutim već stavili požar pod kontrolu.

Za razliku od predsednice, premijer Hrvatske Andrej Plenković je u Splitu danas rekao da je sistem funkcionisao kako treba i odbacio kritike da nije učinjeno dovoljno i da se moglo sprečiti širenje požara koji je sinoć stigao i do Splita.

Ministar Krstičević je za Jutarnji list rekao da je podneo neopozivu ostavku, iako je nešto ranije kazao da nudi mandat na raspolaganje ako se pokaže da vojne snage nisu na vreme i kvalitetno reagovale na požar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.