U trendu

Mladić koji je ubio hrvatskog glumca na prelazu nema vozačku

OSIJEK – Mladić (22) koji je prošle subote u Osijeku autom na pešačkom prelazu pregazio i usmrtio hrvatskog glumca Aleksandra Bogdanovića, posle ispitivanja prebačen je u istražni zatvor, a sumnjiči se za izazivanje saobraćajne nesreće i nepružanje pomoći.

On je osumnjičen da je 21. decembra u 22.36 sati u Osijeku upravljao automobilom svestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije zbog čega može da ugrozi bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Kako se navodi, sumnja se da je neprilagođenom blizinom došao do raskrsnice u kojoj je obeležen pešački prelaz, pa je prednjim delom vozila udario 45-godišnjeg pešaka koji je u tom trenutku prelazio preko pešačkog prelaza te je od siline udara odbačen zadobivši teške telesne povrede opasne po život.

Potom je 22-godišnjak, iako svestan da je povredio drugu osobu, pobegao s mesta saobraćajne nesreće ne obavestivši o tome policiju.

Mladić je Bogdanovića pregazio pred zgradom u kojoj je živeo sa suprugom i sinom, a glumac se kobne večeri vraćao kući iz pozorišta, nakon predstave „Kabare Becket“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.