U trendu

Odnosi se nisu pogoršali, već su bili najgori od rata

Bivša hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić izjavila je da se hapšenjem, kako je kazala, navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu, odnosi između dve zemlje nisu pogoršali jer su „već i pre verovatno bili na najnižem nivou od završetka rata“.

Prema njenoj oceni, radi se o unutrašnjem obračunu u Srbiji, prenela je agencija Hina.

„Ovim se odnosi nisu pogoršali jer su pre već bili verovatno na najnižem nivou od završetka rata, pa treba početi raditi nešto nakon izborne kampanje i svih euforija. Ovo meni izgleda kao neki unutrašnji obračun unutar Srbije, koji nema puno veze s nama jer se radi o čoveku koji tamo živi već oko 26 godina“, kazala je Pusić, navodi Hina.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da se radi o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, i koji je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičeni za špijunažu u korist Hrvatske sutra će biti ispitan u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon čega će se odlučiti o daljem toku postupka, saznaje Tanjug.

Njemu je određeno policijsko zadržavnaje od 48 sati, nakon hapšenja koje je su u petak sproveli operativci BIA u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom.

Osumnjičeni se tereti za krivično delo špijunaže.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.