najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Orešković uveren da će formirati vladu

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković izrazio je danas uverenje da će u roku od 30 dana sastaviti vladu.

„Izabraćemo najbolje i najkvalitetnije ljude koji će formirati vladu i koji su spremni da rade za bolju Hrvatsku“, rekao je Orešković novinarima u Saboru gde prisustvuje konstitutivnoj sednici parlamenta.

On nije želeo da govori o imenima budućih ministara rekavši da zasad ne zna ništa i da će predloge razmotriti kada ih dobije.

Orešković, koji je kandidat desne Domoljubne koalicije koju vodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most nezavisnih lista, naglasio je da će za vladu izabrati najbolje ljude i raditi najbolje za Hrvatsku.

„Bitno mi je da Evropa i međunarodna zajednica vide da je Vlada spremna na reforme koje će povećati investicije“, odgovorio je Orešković upitan koji će biti prvi koraci njegove vlade.

Potpise podrške Oreškoviću, Hrvatu iz Kanade, bivšem predsedniku Uprave Plive, dalo je 59 poslanika Domoljubne koalicije, 15 Mostovih, dva poslanika stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i po jedan poslanik srpske i albanske manjine.

Ovakav rasplet usledio je posle potpuno neočekivane prošlonedeljne odluke Mosta da prekine pregovore s levom koalicijom Hrvatska raste, okupljene oko Socijaldemokratske partije (SDP), i to kada se činilo da su blizu postizanja dogovora o lideru Mosta Boži Petrovu kao mandataru.

Iako su se posle te odluke očekivali izbori, Most je saopštio da se vraća u pregovore s HDZ i u roku od 24 sata prihvatili su njihov predlog da Orešković bude mandatar.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike