U trendu

Podnete krivične prijave protiv Mirne Nikčević i glumca Vujovića (video)

Prava Crna Gora podnela je Osnovnom državnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića i protiv diplomate Mirne Nikčević, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopštila je „Prava Crna Gora“.

„Zoran Vujović i Mirna Nikčević su, putem društvene mreže Fejsbuk, na način dostupan javnosti, ispoljavali i izazivali osećanja mržnje i podsticali su na nasilje prema vernicima Srpske pravoslavne crkve, prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i prema licima srpske nacionalne pripadnosti. Ovakvo postupanje za cilj je imalo podstrekavanje, odnosno, navođenje drugih da vrše slična nasilja i da izazivaju nacionalnu i versku mržnju u Crnoj Gori, a osim namere da izazivaju, imaju i nameru da produbljuju nacionalnu i versku mržnju među narodima koji žive u Crnoj Gori“, rekao je između ostalog predsednik „Prave Crne Gore“ Marko Milačić

„Ovu krivičnu prijavu danas podnosimo i da bi videli kako će reagovati institucije Crne Gore na jedno očigledno krivično delo, te da li će neprocesuiranjem ovih osoba staviti zvaničan pečat na frapantan govor mržnje i raspirivanje nacionalne, rasne i svake druge netrpeljivosti. U konačnom, neprocesuiranje ovakvih istupa je amin za nastavak zvanične antisrpske politike i za promovisanje najgoreg oblika montenegrinskog fašizma, čiji je inspirator predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Još jednom pozivam Tužilaštvo da hitno reaguje po ovoj krivičnoj prijavi, kako bi se spriječili slični fašistički ispadi, sa koje god strane oni dolazili. Za kraj kratka poruka: Fašisti, srbomrsci, ćeraćemo se još“, dodao je Milačić.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.