U trendu

Posle napada na Srbe, gradonačelnica grada na Braču uradila je nešto sjajno

Posle napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, koji se prema svemu sudeći dogodio zato što su dvojica mladića u napadnutoj grupi bili srpske nacionalnosti, oglasila se gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Ispred Grada Supetra i u svoje osobno imeoštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri…

Gepostet von Ivana Marković am Sonntag, 9. Juni 2019

Žestoko je osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida Kupa i zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima, prenosi Index.

Podsetimo, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedelju napali sezonce u Supetru.

Reagovanje supetarske gradonačelnice Ivane Marković, koje je objavila na Fejsbuku, prenosimo u celosti.

Gradonačelnica Supetra: „Ovo je jednostavno neprihvatljivo“

„Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gde su stradala četiri mladića i jedna devojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je odueek bio i biće tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posetiti naš Grad, raditi i živeti. Ono što me teši je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.

Takođe, kako su napadači bili učesnici ili posetioci Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vreme turnira) odlučila sam da povučem odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može da podstiče sportska događanja čiji učesnici ili posetioci iskazuju mržnju. Takođe, Grad Supetar će uskratiti dalje korišćenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinioce bez imalo milosti“, napisala je gradonačelnica Supetra.

Podsetimo, oko četiri sata u noći sa subote na nedelju supetarska je policija primila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana u kojem je učestvovalo više osoba, objavili su iz policije.

Policajci su na mestu događaja utvrdili da je više osoba napalo grupu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše povređeni, saopštila je policija.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhapšen 22-godišnjak zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđeno prisustvo alkohola i smešten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Juče oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju.

Gradonačelnica Ivana Marković pre izvesnog vremena dospela je u žižu javnosti kada je odbila molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom, poručivši da grad priprema proslavu obeležavanja 75. godišnjice oslobađanja od nacističke i fašističke okupacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.