U trendu

Prijatelji tuguju za Cvetkovićem: Nije se osećao dobro, prerano nas je napustio

Prvi rezultat istrage nakon smrti čuvenog fudbalera Dinama iz Zagreba Zvezdana Cvetkovića (57) ukazuje na to da se najverovatnije radi o prirodnoj smrti, ali će obdukcija tek dati potpuni odgovor.

Cvetkovićevo telo pronađeno je u ponedeljak ujutro oko osam časova u garaži u Maksimiru, u delu grada gde je i Dinamov stadion.

Njegovi prijatelji kažu da se u poslednje vreme nije osećao dobro, da je u nekoliko navrata pao i povredio glavu. Žalio se i poslednjih dana na zdravlje, a nezvanično nam je potvrđeno da je i kobnog dana pao ispred kuće i nakon toga nekako uspeo da dođe do garaže. Potvrdili su to i sin Zvezdana Cvetkovića i njegov brat Bora, a i komšije kažu da su primetile da bivši fudbaler nije u dobrom zdravstvenom stanju.

Policija je saopštila da nema tragova nasilne smrti i da će se za dan-dva znati i tačan uzrok tragičnog odlaska fudbalske zvezde koja je odigrala 492 utakmice za Dinamo. Nakon uspešne fudbalske karijere, kada je sa Zagrepčanima osvojio i titulu prvaka Jugoslavije 1982. godine, Zvezdan Cvetković kratko je bio trener i sportski direktor kluba, a mnogi smatraju da je bio jedan od najboljih Dinamovih defanzivaca u istoriji.

Cvetković je rodom iz Karlovca. Devet puta je nastupao i za jugoslovensku reprezentaciju, a karijeru je prekinuo nakon teške ozlede kada je u utakmici sa Bajernom zadobio frakturu lobanje. Kasnije kao trener nije imao previše sreće, ni u banjalučkom Borcu, ni u drugim klubovima koje je trenirao, pa ni prilikom kratkotrajnog boravka u Dinamu.

Zvezdan Cvetković imao je posla i sa policijom kada je pre tri godine pretio ženi sa kojom je živeo, inače uglednoj lekarki. Razlog pucanja veze bile su poruke koje je od drugih muškaraca njegova partnerka dobila na mobilni, a navodno je bilo i fizičkih obračuna među njima. Odlukom suda nije smeo da joj se približava.

Braći Cvetković je, inače, pre deset godina u Karlovcu ubijen otac Zvonko, posle svađe s prijateljem, prenose mediji.

Miroslav Ćiro Blažević seća se svog fudbalera kao jednog od najtalentovanijih koje je ikada imao.

– Bio je kao Herkules – kaže Ćiro. – Premlad je da bi nas napustio – reakcija je Tomislava Ivkovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar