U trendu

Pupovac: Manjine ostaju pri amandmanima na Zakon o popisu

ZAGREB – Predednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac, izjavio je danas da manjine neće pristati na nedefinisane uslove održavanja popisa stanovništva i da zato insistiraju na amandmanima.

Pupovac kaže da za je za razliku od aktuelnolg trenutka, 2011. u hrvatskom društvu nije bilo toliko mržnje i nasilja prema pripadicima manjina, preneo je zagrebački portal Index.

„Oni (HDZ) ne žele pristati na te amandmane, mi ne želimo pristati na nedefinisane uslove održavanja popisa stanovništva“, kazao je Pupovac novinarima uoči sastanka stranaka vladajuće koalicije.

Na tom sastanku pripadnici manjina će i dalje insistirati na amandmanima koji predviđaju da se građanima na popisu omogući izjašnjavanje o više materinskih jezika i poštovanju manjinske kvote među popisivačima.

Naveo je i da je za popis stanovništva relevantno da se odvija u tolerantnoj atmosferi društva. „U Saboru je ta atmosfera daleko od tolerantnea, a ni u društvu nije najtolerantnije, posebno u nekim područjima“.

Upitan hoće li Zakon o popisu stanovništva danas proći u Saboru, Pupovac je odgovorio da će se to videti nakon ovog koalicionog sastanka. „Razgovaraćemo, razgovarali smo i proteklih dana. Videćemo kakav će biti stav vladajuće većine“, rekao je Pupovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.