U trendu

SDA:Trebinje nije srpski grad

SARAJEVO – Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje „njalepši srpski grad“, oglasila se SDA Bakira Izetbegovića porukom da „Trebinje niti je bilo, niti će bilo kada biti „srpski grad“.

Iz SDA kažu da u BiH ne postoje nikakvi „srpski gradovi“.

„Predsednik Srbije bi svakako morao znati da su Bošnjaci dali glavni pečat razvoju Trebinja, od Arslanagića mosta, do kompletne starog jezgra grada. Ali to ne znači da je Trebinje „bošnjački grad“. Kao i sve u Bosni i Hercegovini, i Trebinje pripada svim narodima i građanima BiH“, saopšteno je iz SDA.

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH reagovala je istim povodom i traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izvini građanima BiH zbog, kako navode, neumesnog ispada..

U saopštenju te stranke se tvrdi da je etiketiranje bosanskohercegovačkih gradova ‘srpskim’ „namerno i ciljano atakovanje na suverenitet i celovitost Bosne i Hercegovine, ali i na njeno biće“.

Najavu da će Srbija I Republika Srpska u Trebinju graditi aerodrom, iz SDP-a, kažu, da će to moći „samo onaj kome I ako dozvole institucije samostalne i suverene države Bosne i Hercegovine“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.