Skandal u Hrvatskoj: Sa lažnom diplomom iz Srbije radio u školi

Tokom vanredne provere diploma zaposlenih u obrazovanju u Hrvatskoj otkrivena je lažna diploma s jednog Tehničkog fakulteta u Srbiji, objavili su lokalni mediji.
Otkrivanje lažne inostrane diplome potvrdila je za Novu TV ministarka za nauku i obrazovanje Blaženka Divjak, prenosi B 92.

„Za diplome koje su izdate van Republike Hrvatske provera ide preko Ministarstva spoljnih poslova. Ovde smo dobili vrlo brzo odgovor od fakulteta“, rekla je Divjakova.

Prema navodima medija, lažna diploma izdata je na jednom Tehničkom fakultetu u Srbiji, a nastavnik koji je lažirao od 2012. radi u jednoj strukovnoj industrijskoj školi u unutrašnjosti zemlje.

Hrvatska ministarka tražila je nedavno vanrednu proveru verodostojnosti oko 90.000 diploma zaposlenih u oblasti nauke i obrazovanja pošto je u samom resornom Ministarstvu otkrivena osoba s falsifikovanom diplomom jednog zagrebačkog fakulteta.

U poslednje tri sedmice, koliko traje provera, otkrivene su četiri lažne diplome, a prema najavama ministarke, provere će trajati narednih godinu dana.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    ako moze predsednik nikolic, doktori stefanovic, ministar mali i citava svita u sadasnjoj vladi da poseduje lazne diplome, zasto ne bi mogao i neki prof iz sr sa laznom da radi na zagrebackom univerzitetu..ovo je vreme sunda i falsifikata.

  2. Balkan

    A koliko toga ima kod nas????

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike