U trendu

Skaparoti i Zaev: Članstvo u NATO povoljno za ceo region

SKOPLJE – Status članstva u NATO nudi uspešnu budućnost Makedoniji i imaće povoljan uticaj na bezbednost i prosperitet celog regiona, poručili su vrhovni komandant NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti i makedonski premijer Zoran Zaev u Skoplju.

Skaparoti, koji je boravio u poseti Makedoniji, čestitao je liderima te zemlje na „značajnom napretku“ koji je Makedonija ostvarila u oblasti vojnih reformi i ponudio „praktičnu podršku“ makedonskoj vojsci u procesu pristupanja Alijansi, prenosi AP.

Zaev je izrazio zahvalnost zbog odluke NATO da pozove Makedoniju da započne pregovore o pridruživanju, ocenivši da to pokazuje „čvrstu posvećenost Alijanse politici otvorenih vrata“, dodaje MIA.

Kako se navodi u saopštenju makedonske vlade, Zaev i Skaparoti, inače komandant Komande americkih snaga u Evropi, na jučerašnjem sastanku su pozdravili i potpisivanje sporazuma između Makedonije i Grčke, „kojim se postavlja primer za rešavanje bilateralnih sporova i unapređivanje susedskih odnosa za sve zemlje u regionu Jugoistočne Evrope“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike