U trendu

Srna: Minorna odstupanja u ponovnom prebrojavanju glasova za predsednika RS

BANJALUKA – Dosadašnje kontrolno prebrojavanje glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj „Zetri“, koje je obuhvatilo biračka mesta u Banjaluci, Bijeljini i gotovo polovini glasačkih mesta u Doboju, pokazalo je minorna odstupanja u odnosu na prvobitno saopštene rezultate za nivo predsednika Republike Srpske, javila je Srna.

Pozivajući se na saznanja iz izvora bliskih CIK BiH, agencija piše da se razlika svodi na nivo statističke greške.

Navodi se da su brojači u „Zetri“ tokom otvaranja vreća sa birališta u Doboju pronašli sve pečate i neiskorišćene glasačke listiće, čime su demantovane spekulacije opozicije da sa 61 biračkog mesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima.

Nakon izvršene kontrole 42 dobojska biračka mesta utvrđeno je, prema istom izvoru, da nema promene izbornih rezultata, niti su uočene nepravilnosti na kontrolisanim biračkim mestima u odnosu na rezultate koje je CIK objavila pre donošenja naredbe za kontrolno brojanje glasova.

Nakon prebrojavanja glasova iz Doboja sledi brojanje glasova iz Prijedora. ?uče su brojani glasovi sa biračkih mesta u Banjaluci, a prethodno iz Bijeljine.

Ponovno prebrojavanje glasačkih listića počelo je u četvrtak, 13. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.