U trendu

Tužilaštvo formiralo predmet

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH forimiralo je predmet i predalo ga Posebnom odeljenju organizovanog kriminala, privredni kriminal i korupciju, koji će preduzeti hitne aktivnosti da bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, o tome da su navodno hrvatske diplomate i obaeštajci vrbovali pripadnike selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

„U okviru predmeta biće ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima, a o kojima tužilaštvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Navodi se da će ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić biti pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u izjavama medijima, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava niti izveštaj nadležnih agencija za sprovođenje zakona.

Kako kažu, Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova krivičnih dela iz svoje nadležnosti, a posebno krivičnih dela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na bezbednost građana BiH.

Žurnal je jučer objavio da su obaveštajci i diplomate Hrvatske pokušali najmanje dva puta da vrbuju pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Cilj je bio, kako je navedeno u dokumentima kojima raspolažu bezbednosne agencije BiH, da se tim akcijama potvrde optužbe hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je tvrdila da je „BiH leglo terorizma“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.