U trendu

Uhapšen napadač na glavnog urednika Monitora

PODGORICA – Podgoričanin Dragutin Šuković (55), koji je preksinoć napao glavnog i odgovornog urednika podgoričkog nedeljnika „Monitor“ Esada Kočana, zadržan je nakon saslušanja zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo.

Višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela sačekao je Kočana ispred ulaza zgrade u kojoj novinar stanuje, vređao ga, psovao, pretio mu, a potom ga izuzetno agresivno i fizički napao.

Nakon što je Kočan krenuo da apad prijavi policiji, napadač se navodno razgoropadio, zbog čega je novinar morao da se brani štapom…

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, državni tužilac Vukas Radonjić, kazao je za podgoričke Vijesti da je Šuković uhapšen po nalogu dežurnog tužioca.

On je rekao da je Šukovic uhapšen zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Nakon saslušanja osumnjičeni je zadržan, najduže 72 časa, zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

“Vijestima” je u policiji potvrđeno da je Šuković više puta hapšen od 2010. godine, između ostalog i zbog krivičnog dela – ubistvo u pokušaju, nakon što je 2013. u Podgorici nožem povredio G.M.

Navodno je hapšen i zbog droge, porodičnog nasilja, napada na policiju… Iz Uprave policije jučer su saopštili da je novinar prijavio da mu je prišla njemu nepoznata osoba, koja mu je uputila uvredljive i preteće reči, te da je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na njega hvatajući ga za revere mantila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.