najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vlada Crne Gore podnela krivičnu prijavu protiv Nebojše Medojevića

Vlada Crne Gore podnela je krivičnu prijavu protiv funkcionera i poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) zbog, kako je saopšteno, “zlonamernih, senzacionalističkih, tendencioznih i neargumentovanih optužbi” na račun najviših nosilaca državnih funkcija, Vlade i premijera.

Vlada je to učinila, prema saopštenju, pošto je izostala reakcija državnog tužilaštva na  pomenute tvrdnje Medojevića.

Krivična prijava protiv Medojevića podneta je za krivično delo lažno prijavljivanje, po članu koji predviđa da se onaj ko prijavi da je odredjeno lice učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a “zna da to lice nije učinilac tog djela”, kažnjava  zatvorom od tri meseca do tri godine.

U Informaciji s kojom se Vlada upoznala na današnjoj sjednici, navedeno je da je Medojević 17. novembra ove godine, obraćajući se putem medija glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, utvrdio da “ključni ljudi” iz vrha vlasti “švercuju oružje terorističkim organizacijama poput ISIL-a, Al Kaide i FARK-a”, te da su “(predsednik Vlade) Đukanović i njegova kriminalna organizacija od države Crne Gore napravili sigurnu kriminalnu destinaciju preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svetskih terorističkih organizacija” kao i da “ukoliko se pokaže da su šverceri oružja iz Crne Gore naoružali teroriste u Parizu, Crna Gora može da zaboravi pozivnicu za NATO”.

U Informaciji crnogorske vlade je navedeno da “karakter iznetih neistina i težina ocene da je Crna Gora sigurna kriminalna destinacija preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svetskih terorističkih organizacija, nalažu da to pitanje dobije epilog pred nadležnim pravosudnim organima”.

“Ovo posebno iz razloga što obraćanje Nebojše Medojevića glavnom specijalnom tužiocu predstavlja krivično delo lažnog prijavljivanja sa svim elementima umišljaja, jer on svjesno kao i nebrojeno puta do sada laže. Ovaj put toliko bezočno da je izazvao crnogorsko pravosuđe da tu laž procesuira”, navedeno je u Informaciji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike