U trendu

Zaev predstavio sastav Vlade, Besa ne učestvuje

Mandatar za premijera Makedonije i lider Socijaldemokratske stranke Makedonije (SDSM) Zoran Zaev objavio je večeras sastav nove koalicione Vlade, koju treba da potvrdi Sobranje.

Kako javljaju makedonski mediji, nova vlada će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja.

Kako se navodi, predloženo je da u sastavu vlade bude 10 ministara iz SDSM-a, pet iz albanske partije DUI, a u sastavu vlade trebalo bi da budu i predstavnici Alijanse za Albance.

Ranije danas propali su pregovori sa pokretom Besa o učešću u novoj vladi.

SDSM se tim povodom oglasio saopštenjem da „vrata i dalje ostaju otvorena za saradnju sa Besom“.

„Uprkos slaganju sa Besom, tokom naših pregovora, da delimo posvećenost hitnim reformama za demokratski i evropski razvoj Makedonije, nismo uspeli da se sporazumemo o određenim pitanjima. Vrata ostaju otvorena za saradnju što se tiče podrške reformama koje treba da budu primenjene u Makedoniji i po pitanjima koja su od zajedničkog interesa za gradane naše zemlje“, naveo je SDSM u saopštenju.

Nadam se da će nova vlada biti uskoro izabrana

Lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da se nada da će nova vlada uskoro biti izabrana i da će raditi u interesu građana.

„Nova vlada ima šansu da sprovede reforme, ima kapacitet i biće ozbiljan servis građana“, rekao je Zaev, prenosi Telegraf.mk.

Mandatar za premijera Zoran Zaev objavio je večeras sastav nove koalicione Vlade, koju treba da potvrdi Sobranje, a koja će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar