U trendu

BG: Nabavka još tramvaja, uslov da se proizvode u Srbiji

BEOGRAD – Grad Beograd će raspisati tender za kupovinu tramvaja, a uslov će biti da su proizvedeni u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Podsetio je da je juče sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio u Kragujevcu i dodao da je bio veoma ponosan na to da se moderni tramvaji proizvode u fabrici „Simens“ u našoj zemlji, te da naši radnici rade tramvaje po vrhunskoj tehnologiji.

Naveo je da u Beogradu sada ima 203 tramvaja od čega 30 KAF starosti devet godina, 128 čeških koji su stari između 39 i 44 godine i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina.

„Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistirati na tome da se ti tramvaju proizvode u Srbiji“, rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vesić je rekao da ne znači da će to biti kompanija „Simens“ jer, dodao je, i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

„Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji“, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.