U trendu

Četiri ambasadora NATO zemalja prijavili se za skup o agresiji, ali se nisu pojavili

Analitičar Dušan Proroković rekao je da Srbija zbog NATO bombardovanja i agresije još zadugo neće imati u punoj meri normalizovane odnose ne samo sa SAD, nego i sa brojnim zapadnim silama koje predvodi NATO.

Proroković je za Srnu rekao da mu je povodom 20 godina od NATO agresije na Srbiju posebno zanimljivo to što se tek sa današnje vremenske distance mogu sagledati sve posledice.

To se ne tiče samo Srbije i regiona, nego ukupne svetske politike, kazao je Proroković u Beogradu u pauzi međunarodnog naučnog skupa o NATO agresiji.

„To je bio prvi korak gubitka poverenja brojnih aktera međunarodnih odnosa u SAD i početak novog procesa militarizacije i svega onoga što danas gledamo“, objasnio je Proroković sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, koji je organizovao skup.

Prema njegovim rečima, odnosi između SAD, Kine, Rusije i drugih regionalnih sila posle 1999. godine više nisu bili isti.

„Epilog svi vidimo. Oni su i te kako narušeni“, istakao je Proroković.

Komentarišući to što se na skupu, iako su pozvani, nisu pojavili ambasadori SAD i drugih zapadnih zemalja, Proroković je naveo da to u nekoj meri razume.

On je napomenuo da su prisustvo potvrdili ambasadori četiri države-članice NATO-a, ali se nisu pojavili.

„To razumem i u nekoj meri je normalno. Ne treba gajiti iluziju da bi bilo koji zapadni diplomata ili političar došao na ovakve skupove“, istakao je Proroković.

3 komentara
  1. Anonimni

    NEMA MIRA , UBICE SU SVUDA SILNE , RAZBOJNICI, …########################################## UBICE NE PRIZNAJU KRIVICU, OD NATO UBICA STREPIMO , SILA NIJE POBOŽNA , TERORIŠE, -HOĆU MIR ! UBICA , JE KRIMINALAC , OSTAJE KRIMINALAC , JAVNO OBRAČANJE UBICA PRED ŽRTVAMA je SATANSKO,… „TANJUG“ INTERVJUIŠE NATO – UBICE , UBICE SU UPOTREBILE MUNICIJU SA URANIJUMOM , UNIŠTILE INFRASTRUKTURU I FABRIKE , TV CENTRE , POŠTE , PROKLETSTVO ZA AGRESIJU NA SRBIJU OD 24.3.1999 DO 10.(14. ?). 1999 :NALOGODAVCA , IZVRŠILACA AGRESIJE , NJIHOVIH POMAGAČA I PRISTALICA ! ###### „TANJUG“ I NE POSTAVLJA AKTUELNO PITANJE:1. ODŠTETE ZA NEZAKONITU NATO AGRESIJU NA SRBIJU BEZ OPRAVDANOG RAZLOGA; 2. ZA OKUPACIJU KOSOVA I METOHIJE OD STRANE NATO I PROTEKTORAT-SAD Kosova i Metohije, 3. KRAĐU PRIRODNOG BOGATSTVA ; 4. ETNIČKO ČIŠČENJE Kosova i Metohije,POD PATRONATOM SAD, 5. ŠTETNIH POSLEDICA NATO AGRESIJE I PROTEKTORATA SAD NA SRBIJU, …. 6. REHABILITACIJA ŽRTVI AGRESIJE , 7. KAŽNJAVANJE NATO UBICA, ….

  2. Anonimni

    UBICA , JE KRIMINALAC , OSTAJE KRIMINALAC , JAVNO OBRAČANJE UBICA PRED ŽRTVAMA je SATANSKO,… „TANJUG“ INTERVJUIŠE NATO – UBICE , UBICE SU UPOTREBILE MUNICIJU SA URANIJUMOM , UNIŠTILE INFRASTRUKTURU I FABRIKE , TV CENTRE , POŠTE , PROKLETSTVO ZA AGRESIJU NA SRBIJU OD 24.3.1999 DO 10.(14. ?). 1999 :NALOGODAVCA , IZVRŠILACA AGRESIJE , NJIHOVIH POMAGAČA I PRISTALICA ! ###### „TANJUG“ I NE POSTAVLJA AKTUELNO PITANJE:1. ODŠTETE ZA NEZAKONITU NATO AGRESIJU NA SRBIJU BEZ OPRAVDANOG RAZLOGA; 2. ZA OKUPACIJU KOSOVA I METOHIJE OD STRANE NATO I PROTEKTORAT-SAD Kosova i Metohije, 3. KRAĐU PRIRODNOG BOGATSTVA ; 4. ETNIČKO ČIŠČENJE Kosova i Metohije,POD PATRONATOM SAD, 5. ŠTETNIH POSLEDICA NATO AGRESIJE I PROTEKTORATA SAD NA SRBIJU, …. 6. REHABILITACIJA ŽRTVI AGRESIJE , 7. KAŽNJAVANJE NATO UBICA, ….

  3. Anonimni

    Ubica se ovaj put nije pojavio na mestu ZLOCINA .Tako se to kaze i pise -jer je to jedina istina !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike