najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Crveni automobil ruši koaliciju u Gornjem Milanovcu

Korišćenje crvenog automobila Javnog preduzeća za puteve u Gornjem Milanovcu, koji vozi direktor i šef lokalnog odbora Socijalističke partije Srbije Jovica Carević, preti da sruši koaliciju sa Novom Srbijom  u tom gradu.
To je potvrdio i predsednik opštine Milisav Mirković koji je na današnjoj sednici Opštinskog veća izjavio da iz SPS postoje zahtevi da se raskine saradnja sa NS zbog čega bi njeni članovi izgubili lokalne funkcije.

Prvo je predsednik SPS u tom gradu Jovica Carević optužio funkcionere NS da “iznose laži i neistine o njegovom radu i opštinske vlasti u kojoj i sami učestvuju”.

Član Opštinskog veća iz NS Desimir Jovanović već nekoliko sednica traži da se otvori rasprava o navodnim zloupotrebama u Javnom preduzeću za puteve, na čijem je čelu Carević, i protiv koga je podneta krivična prijava.

“Nadležni organi su utvrdili da je Carević u privatni automobil sipao benzin na račun preduzeća u vrednosti od 114.000 dinara a da službenim automobilom prevozi stočni koncentrat i mekinje”, rekao je Jovanović.

Njega je za zloupotrebe prijavio Dragan Kamaljević, član SPS i Opštinskog veća, zbog čega je isključen iz partije.

Sada se, kako je predsednik objasnio, čekaju izveštaji tužilaštva.

Carević nije reagovao na optužbe, ali je za agenciju Beta izjavio da je službeni automobil “suzuki” crvene boje, a da on ima svoj “sitroen” iste boje i da njegova deca imaju dva crvena automobila.

Vladajuću koaliciju u Gornjem Milanovcu čine SPS, NS i Srpska napredna stranka.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike