Dačić: Kakva je to EU, za doručak samo tri zemičke

Na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu i perspektivama za članstvo u EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iskoristio je priliku za šalu na račun društva kojem čitav region želi da se pridruži, komentarišući uslove i pogodnosti na Bledu gde se Strateški forum održava.

„Ima nekih promena od prošle godine, stolice više nisu drvene“, počeo je Dačić, izazvavši smeh u publici i među 11 učesnika panela.

Požalio se potom da su za doručak bile samo tri zemičke, a „od toga, jedna prazna“, ali da mu je šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec „objasnio“ da su „ipak u Sloveniji“.

„Pa kakva je to EU, čime ćete nas privući?“, upitao je Dačić, dodavši da se malo šali, ali da region toliko kasni za EU da se „zaista stvara utisak da nikad nećemo ni ući u Uniju“.

To, kako kaže, utiče na ocenu o EU kao organizaciji koja nema pravedan odnos prema zemljama Zapadnog Balkana.

„Ne mogu da verujem da su sve zemlje postale članice Unije baš zato što su ispunile sve kriterijume i mogu da se opkladim da kad bi ponovo ulazile u EU bar trećina ne bi prošla te kriterijume“, smatra Dačić.

(Tanjug)

3 komentara
  1. KUM I

    Ai sto bi morali biti u tom „elitnom klubu SLUGE“ umesto svoj na svome i nedati svoje i jednoj „eliti“ jer oni to nisu ,oni su PROFITERI i „poreznici“koji prvo kao nesto daju a posle GODINAMA naplacju .Use i u svoje kljuse dosta nam je i nasih „elitnih-citaj lopova“ ,netrebaju nam njihovi .A to sa zzemickamaje da nam pokazu kako bi nas docekivali .A ne ko mi budale ,Jarici,Prasici ,Jaganjci ,Vo na raznju .More batalite tu rabotu i okreninimo se onima koji nas hoce ovaj+kve kakvi smo !

  2. goran manic

    U EU će biti primljeni samo političari. Običan narod neće i biće još više i na razne načine opterećen. Što se tiče kiflica… Pa, vampiri piju krv.

  3. ANDREJ

    KOLIKO VIDIM IZ SVIH MOGUCIH IZJAVA,RELEVANTNIH FAKTORA,NITI SE EU „PRETRZE’ DA NAS PRIMI U SVOJ KLUB,A NI MI,NESTO BAS NE DELUJEMO,KAO DA ZAISTA OZBILJNO MISLIMO I ZELIMO CLANSTVO U TOM NEKADA,ELITNOM KLUBU.! P.S.STO SE TICE DRUGA DACICA,GLEDAJUCI NJEGOV SPOLJNI IZGLED,MOGAO BI MALO DA SE UZDRZI OD PREOBILNE KLOPE!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike