najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas otvaranje ponuda za Tanjug i Studio B

Ponude za kupovinu nacionalne novinske agencije Tanjug i lokalne beogradske RTV stanice Studio B biće otvorene danas u Agenciji za privatizaciju.

Komisija će proveriti da li ponude ispunjavaju uslove javnog konkursa, a narednih dana će biti otvorene koverte s ponuđenom cenom. Ako bude više ponuda, ti mediji će biti prodati ponuđaču koji na aukciji ponudi veću cenu.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju Tanjuga i Stidija B objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani.

Republika Srbija prodaje 100 odsto udela u vlasništvu u Tanjugu, čija je vrednost kapitala procenjena na 760.936 evra, što je i početna cena na nadmetanju.

Pravo na učešće u tom postupku imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi.

Vlasnik Studija B je Grad Beograd, a vrednost kapitala te medijske kuće je 528.626 evra.

Skupština Begrada usvojila je odluku da se Studio B ponudi na prodaju za 51 odsto procenjene vrednost, ako ta gradska informativna kuća ne bude privatizovana do 1. novembra.

Izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima, rok za privatizaciju medija u kojima Republika Srbija i lokalne samouprave imaju vlasništvo produžen je do 31. oktobra, a prvobitno je bio 1. jul.

Ukoliko mediji do tada ne budu prodati, njihove akcije će besplatno biti podeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike