U trendu

Danas se očekuju obilne padavine

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, u južnim krajevima i sa pljuskovima sa grmljavinom, a Republički hidrometerološki zavod Srbije upozorava da se tokom pre podneva očekuju obilne padavine.

Više padavina se očekuje u prvoj polovini dana u centralnim, jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima.

U centralnim i južnim delovima zemlje očekuju se padavine od 20 do 30mm, a u jugozapadnim i južnim krajevima i preko 40mm za 12 sati.

Nove padavine očekuju se u noći između utorka i srede pre podne kada se najviše padavina ocekuje u južnim i jugoistocnim delovima zemlje oko 40mm za 12 sati.

U planinskim predelima padaće susnežica i sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Danas će vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od šest do10 a najvisa dnevna od 10 do 14 stepeni.

U Beogradu, vreme će biti oblačno sa kišom, vise padavina ujutru i pre podne. Vetar slab, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do subote će biti pretežno oblačno i svežije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

Vise padavina očekuje se u sredu u južnim i jugoistočnim krajevima. U planinskim predelima stvaranje manjeg snežnog pokrivaca.

U subotu kratkotrajni prestanak padavina, a zatim do kraja perioda pretezno oblačno mestimično sa kišom, temperatura oko proseka za ovo doba godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.