U trendu

Direktor JKP BVK na Sajmu i Forumu voda 2019

BEOGRAD – Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević održao je danas prezentaciju na temu razvoja kanalizacionog sistema Beograda i rešavanja problema otpadnih voda ovogodišnjem regionalnom Sajmu i Forumu voda 2019.

Na konferenciji, koju je 11. put organizovalo Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, on je najavio i izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda „Veliko Selo“, čime bi se trajno rešio problem zagađenja Save i Dunava.

Kako je saopšteno iz JKP „Beogrradski vodovod i kanalizacija“, Đorđević je učestvovao i u radu Skupštine Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, koja se svake godine održava u okviru Sajma.

Tokom zasedanja Skupštine diskutovalo se o aktuelnom stanju i izazovima sa kojima se suočavaju sektori vodovoda i kanalizacije, kao i o merama za njihovo prevazilaženje.

Na ovogodišnjoj regionalnoj manifestaciji učestvuje više od 100 kompanija i izlagača iz oblasti vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda iz Srbije i okruženja, a stručnjaci će imati priliku da razmene iskustva iz svakodnevnog poslovanja i prakse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.