U trendu

Grafit mržnje protiv Predraga Kona osvanuo u Novom Sadu (foto)

Antisemitski grafit protiv epidemiologa dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba, pojavio se tokom noći na zgradi na Novom naselju, samo nekoliko stotina metara od jedine covid ambulante u Novom Sadu.

Uvredljivi grafit protiv doktora Kona osudio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rekao da će grafit hitnom akcijom antigrafit jedinice biti uklonjen.

„Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me je uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona i cele jevrejske zajednice“, naveo je Vučević u saopštenju.

Kaže da je uveren da je grafit mržnje „delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust“.

„Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade“, naveo je Vučević, koji od nadležnih zahteva da što pre ustanove ko je odgovoran za taj vandalizam.

Antisemitski grafit osvanuo je tokom noći na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, neposredno pored autobuske stanice. Na fasadi stambene zgrade ispisano je „Dr Kona na kolac“ i precrtana Davidova zvezda, što je jasna antisemitska poruka.

Podsetimo da je, od izbijanja epidemije, dr Kon kao jedan od istaknutijih članova Kriznog štaba često meta neprimerenih komentara na društvenim mrežama, a bilo je i više pretnji.

Poslednji takav primer bio je pre dva dana kada, na snimku iz noćnog provoda, mladić preti dr Konu i vređa ga, dok se u pozadini vidi gužva i čuju povici i smeh drugih osoba.

Kon je na ovo odgovorio na svom Fejsbuk profilu: „Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža… svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE“,

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar