Hočevar: Unaprediti zajedništvo kako bi širili ljubav, mir i dobrotu

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je danas na veliki hrišćanski praznik Uskrs na zajedništvo, posebno katoličke i pravoslavne crkve kako bi zajedno pomagali ljudima, širili ljubav, mir i dobrotu.

Uoči služenja uskršnje mise u crkvi Krista kralja u Beogradu, Hočevar je istakao da izmedju katoličke i pravoslavne crkve treba da se održava redovni, strukturalni dijalog.

„Zajedno treba da činimo sve što možemo da pomognemo, jer neke male teološke razlike ne smetaju da ljudima činimo dobro“, rekao je Hočevar za televiziju N1.

On je istakao da je modernim načinom života danas jako ugrožena porodica, da ima mnogo usamljenih ljudi kojima se treba približiti i pomoći.

„U situaciji kada imamo mnogo migranata, ratova, ne možemo ostati pasivni, treba pokazati ljubav“, rekao je Hočevar i dodao da svi treba da slušaju reči Hrista koji je ljude pozvao na mir.

Hočevar je kazao da se u svojoj poslanici osvrnuo na Prvi svetski rat, zato što ništa nije naučeno iz istorije, posebno iz ratova tokom 20. veka.

„Prošlo je 100 godina od kako se završio Prvi svetski rat, preživeli smo ga i sada od nas zavisi kakav će da bude naš budući vek i da li ćemo moći da živimo u miru, posebno da na balkanskim prostorima stvorimo društvo razumevanja“, rekao je Hočevar.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike