najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Imenovani direktori 11 zdravstvenih ustanova u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je imenovao 11 novih direktora zdravstvenih ustanova, pošto je u prethodnih sedam dana izvršena kontrola rada bolnica u Srbiji, saopštilo je ministarstvo.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica i danas su podneli Lončaru prve izveštaje kada je u pitanju vodjenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.

Na osnovu toga, Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodioca u opštim bolnicama u Arandjelovcu , Majdanpeku, Boru i Gornjem Milanovcu kao i u Zdravstvenom centru i Opštoj bolnici u Negotinu.

Lončar je nove rukovodioce imenovao i u opštim bonicama u Kruševcu. Priboju Vranju, Prijepolju  u Očnoj klinici Kliničkog centra Niš

Direktor Opšte bolnice u Valjevu podneo je ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovanova nova osoba, navodi se u saopštenju.

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve sedmice da isprave uočene nedostatke, dodaje se u saopštenju.

Lončar je rekao da su kadrovske promene samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli.

“Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola, istakao je on, navodeći da do petka, 28. oktobra, očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Kontrola je izvedena posle nedavne tragične smrti dečaka u lozničkoj bolnici.

 

 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike