U trendu

Komunikacija zaslužna za bolji položaj osoba sa invaliditet

BEOGRAD – Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević izjavio je danas da je za današnji bolji položaj osoba sa invaliditetom zaslužna dobra komunikacija među svim zainteresovanim subjektima, kao i da mora zajednički da se radi da bi se zakon koji tretira položaj osoba sa invaliditetom što bolje primenjivao u praksi.

On je to rekao na tribini „Zajedničkim snagama do posla“ koju su organizovali Grad Beograd i Udruženje osoba sa invaliditetom Beograda i tom prilikom podsetio da je Grad Beograd počeo od 2014. godine da prilagođava prostorije gradskih ustanova za osobe sa invaliditetom, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Kako je rekao Grad iz godine u godinu povećava broj obuka, u okviru Saveta za zapošljavanje, naročito u oblasti IT sektora.

„Ovo je jedan od načina na koji to radimo, a osnova je direktna komunikacija sa sugrađanima gde ima prostora da svi zajedno naučimo nešto novo. Naš cilj je da smanjimo nezaposlenost u svim oblastima i to sa uspehom činimo i kada su u pitanju naši sugrađani sa invaliditetom“, rekao je Petronijević.

Predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Beograda Gordana Pušara istakla je da je 25 pozvanih poslodavaca danas informisano o programima koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje.

„Poslodavce treba da uverimo da smo i mi korisni članovi društva i da imamo šta da ponudimo. Ono što nam je od velike važnosti je da sve poslodavce informišemo na pravi način i da smanjimo predrasude i barijere koje sprečavaju mnoge radno sposobne osobe sa invaliditetom na nađu zaposlenje“, rekla je Pušara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.