U trendu

Kondukterka i vozač otpušteni nakon incidenta sa „Lastinim“ autobusom

Saobraćajno preduzeće „Lasta“ saopštilo je danas da će s kondukterkom koja je u nedelju vozila „Lastin“ dabl-deker autobus bez dozvole na liniji Beograd – Subotica, kao i s vozačem koji ju je zamolio da preuzme volan, biti prekinut radni odnos u najkraćem roku, shodno zakonskim propisima i unutrašnjim aktima tog preduzeća.

To je odlučno na današnjoj vanrednoj sednici SP „Lasta“ kojoj su prisustvovali direktor za saobraćaj, rukovodioci međunarodnog i međumesnog saobraćaja, za tehničke poslove, unutrašnje kontrole, marketinga, informacionih sistema i komercijalnih poslova.

Podseća se da je juče vozač „Laste“ ustupio upravljanje autobusom zaposlenoj na radnom mestu konduktera, koja nije imala vozačku dozvolu adekvatne kategorije.

„Navedeni postupci predstavljaju grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima, bezbednosti putnika u drumskom saobraćaju kao i unutrašnjih akata SP “Lasta Beograd“, na način da navedeni postupci predstavljaju povrede radnih obaveza i radne discipline“, ističe se u saopštenju.

Dabl-deker zaustavila je kikindska saobraćajna policija zbog rutinske kontrole, a vozač se pravdao da je zbog stomačnih problema volan morao da prepusti koleginici, zamolivši je da autobus pomeri do prvog isključenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.