U trendu

LAF dodelio priznanja za antikorupcijsko delovanje

Profesor sociologije Đokica Jovanović i novinarka Radio-televizije Srbije Dragana Sotirovski dobitnici su godišnje nagrade za borbu protiv korupcije niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF).

LAF je prvi put od svog osnivanja dodelio priznanja za antikorupcijsko delovanje i, osim godišnje nagrade, uručene su i Povelje za doprinos borbi protiv korupcije, kao i Povelja za uspešnu saradnju s tom organizacijom.

Priznanja za antikorupcijsko delovanje dodeljena su u Gradskoj kući, a predstavnici LAF-a su ovom prilikom istakli da je nagrađivanje hrabrih i zaslužnih pojedinaca i institucija, značajan iskorak u borbi protiv korupcije.

Predstavnici LAF-a su takođe naglasili da nagrađivanjem zaslužnih i hrabrih žele da podstaknu i ostale ljude da se bore protiv korupcije koja nije samo primanje i davanje mita, već i sukob interesa, partijsko zapošljavanje, odnosno svako stavljanje ličnog interesa ispred javnog.

Primajući Godišnju nagradu LAF-a Đokica Jovanović najavio je dalju borbu protiv korupcije posredstvom Udruženja skupština stanara i istakao da je Udruženje na početku svog nastojanja da Nišlije barem malo bolje žive.

Prema rečima novinarke Radio-televizije Srbije Dragane Sotirovske, borba protiv korupcije predstavlja izazov za svakog novinara i stavlja na probu novinarsku istrajnost.

Predstavnici LAF-a ovom prilikom su se zahvalili medijima koji dobrovoljno učestvuju u monitoringu izveštavanja u okviru projekata koji se finansiraju iz budžeta grada Niša.

U monitoringu, kako su naveli iz LAF-a, učestvuju novinska agencija Beta, internet portali Građanin, Južne vesti, Siti onlajn, Roma Vorld, Siti radio, list Presing i televizijska produkcija Naša sela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.