najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mladenović: Optužnica između Kafke i Monti Pajtona

Reditelj Kokan Mladenović danas je u beogradskog policiji dao izjavu u vezi krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Zoran Đuričić, zbog ” izazivanja nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti” istakavši da je optužnica “potpuni apsurd, nesto što je na pola puta između Kafke i Monti Pajtona”.

Mladenović je u sedištu beogradske policije proveo nešto manje od sat vremena, a potom je u izjavi novinarima ocenio da je optužnica kojom se tereti “očigledna farsa”.

“Kao i prvi put, inspektori policije su bili maksimalno korektni, a što se svega ostalog tiče, očigledno je da je ta optužnica jedna farsa u kojoj neki predsednik nekog fantomskog sindikata igra svoju epizodu koju su mu namenili”, rekao je on.

Mladenović je sadržinu krivične prijave i sve što se dešava uporedio sa popularnom serijom Monti Pajton i nekim delima svetski poznatog književnika Franca Kafke.

“Pretpostavljam da i vi znate kao i ja, znamo ili bar pretpostavljamo ko je netalentovani reditelj cele ove predstave”, rekao je Mladenović.

On je rekao i da je policiji dao izjavu u vezi svega što se tiče navoda u krivičnoj prijavi.

“To je potpuni apsurd, nesto što je na pola puta između Kafke i Monti Pajtona”, rekao je on.

Upitan šta će se desiti dalje, Maldenović je kratko odgovorio da je to pitanje ne za njega, već za policiju i tužilaštvo.

Početkom jula Mladenović je dao intervju pod naslovom: “Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu”, a koji je potom na jednoj preš konferenciji komentarisao i premijer Aleksadar Vučić ocenisvši da je saramota da radnici iz kulture koriste takve reči.

Potom je Đuričić podneo beogradskom Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Maldenovića.

Iz tužilaštva je saopšteno da je krivična prijava podneta zbog krivičcnog dela izazivanja rasne i verske mržnje i netrpeljivosti uz objašnjenje da se detalji krivične prijave ne iznose u javnost.

Đuricić je ranije za N1 rekao da je prijavu podneo iz ličnih razloga i nije želeo da govori o tome uz napomenu da ga štiti zakon o zastiti uzbunjivača.

(Tanjug)

.

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike