U trendu

Naslovna strana za sredu, 1. novembar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama pišu o raznim temama, medju kojima su zvanični početak „unutrašnjeg dijaloga“ o Kosovu i predstojeći izbori u Beogradu.

ALO – List tvrdi da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov navodno upozorio vlasti u Srbiji da Zapad sprema nasilnu promenu vlasti u Beogradu: „Srbija će plivati u krvi kao Ukrajina!“

BLIC – „Doživotni zatvor za ubice dece“, o peticiji za izmenu Krivičnog zakona koju je pokrenula Fondacija „Tijana Jurić“. „Istraga FBI – Hapse Trampove ljude zbog Rusije“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Od statusa kvo do unije dveju država“, o početku „unutrašnjeg dijaloga“ o Kosovu. „Pećanac nabavljao prsluke za bombaše“, o osumnjičenom za terorizam Mirsadu Kandiću koji je iz Sarajeva izručen SAD. „Zoran ubio Jelenu za deset minuta“, o naredbi tužilaštva za sprovodjenje istrage ubistva Jelene Marjanović.

DANAS – „Janković: Raspisaće i Evroviziju samo da ne izgube Beograd“, naslov je teksta o izborima u Beogradu uz koje lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković očekuje i vanredne poslaničke izbore. „Šabić pokrenuo nadzor zbog seniorskih kartica“, piše list o zahtevu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

INFORMER – „Velika pobeda. Surinam povukao priznanje Kosova“, o tome da je posle devet godina prvi put jedna zemlja povukla priznanje Kosova.

KURIR – O incidentu u Skupštini Srbije u kome su učestvovali predsednica Skupštine Maja Gojković i poslanici Dveri: „Maja Brus Li fizički izbacila trojicu poslanika Dveri“.

POLITIKA – „Kome smeta herojska odbrana Srbije 1999“, naslov je intervjua s generalom Vladimirom Lazarevićem koji je izdržao kaznu za ratni zločin na koju ga je bio osudio Haški tribunal. „Vladimiru Vukčeviću definitivno zabranjen ulazak u advokaturu“,- o odluci Advokatske komore Srbije povodom zahteva bivšeg tužioca za ratne zločine.

SRPSKI TELEGRAF – O odlaganju kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa u vreme Drugog svetskog rata: „Papa zbog Srba neće Stepinca za sveca“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.