Naslovna strana za subotu, 28. jul 2018. godine


Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 8. jul, pišu o aktuelnim političkim i ekonomskim temama iz Srbije, vestima iz crne hronike i prvom susretu predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

ALO – „Bugari traže ujedinjenje sa Srbijom“, naslov je teksta u kome se navodi da je pokrenuta inicijativa za pravoslavni savez. „Srbija ne pristaje na ultimatume“, o podršci ministara u Vladi Srbije premijerki Ani Brnabić, posle reakcija na njene izjave o odnosu Srbije prema Evropskoj uniji i Rusiji.

BLIC – List piše da je Komisija za hartije od vrednosti odobrila biznismenu Dobrosavu Bojoviću kupovinu akcija Energoprojekt holdinga, bez prethodne dozvole Narodne banke Srbije. Serijal posvećen odnosima Srbije i Kosova najavljen je naslovom „Potreban nam je politički iskorak“.

VEČERNJE NOVOSTI – O susretu predsednika SAD i Rusije „Tramp: Čast mi je da sam vas sreo“ i „Putin: Za rešavanje svetskih problema naši sastanci su neophodni“. List piše da se priprema zakon o zaštiti ličnih podataka „Ko poželi nestaće sa interneta“. „Od ponedeljka koncesionari merkaju ‘Teslu'“, o završnoj trci za preuzimanje koncesije aerodroma „Nikola Tesla“.

DANAS – „Samo jedinstvena lista opozicije može biti uspešna u Beogradu“, kaže u razgovoru za list predsednik Centra za medjunarodnu politiku i održivi razvoj Vuk Jeremić. Direktor aerodroma u blizini Užica Saša Savić pojašnjava „Vojnom atašeu SAD je zanimljiva ideja o centru na Ponikvama“. O susretu predsednika SAD i Rusije „Tramp i Putin prvi put oči u oči“.

INFORMER – O susretu američkog i ruskog predsednika na Samitu G20 u Hamburgu, list piše pod naslovom „Putin: Trampe, ne diraj Srbe“. Pod naslovom „Britanci: ‘Miloš’ je čudo od oružja“, list prenosi ocene britanskog portala Džejns o novom oružju srpske proizvodnje.

POLITIKA – O susretu dvojice svetskih lidera „Putin i Tramp licem u lice“. „Naš plan je da do 2021. budemo spremni za Evropsku uniju“, kaže u intervjuu za list ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

SRPSKI TELEGRAF – „Rusija neće dati Srbiju“, o prvom sastanku ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike