U trendu

Naslovna strana za utorak, 22. maj 2018. godine

Dopunjeno naslovnim stranama dnevnih listova Informer, Kurir i Srpski telegraf. Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 22. maja, najviše pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu i bilateralnim sporazumima potpisanim u Bakuu.

BLIC  –  U tekstu „Tudjmanov HDZ-ovac drži tržište udžbenika u Srbiji“ list piše da blizak prijatelj bivšeg hrvatskog predsednika Franje Tudjmana kontroliše skoro polovinu proizvodnje i distribucije knjiga za osnovce u Srbiji. „Bez rominga za gradjane Srbije u EU“, o ukidanju rominga

VEČERNJE NOVOSTI  –  List piše o nalazima lekara KFOR-a „Uranijum zatrovao i vodu u Metohiji“, o tome da koeficijenti koče restituciju „Blokiran povraćaj imovine“, o dogovoru Vučića i Alijeva u Bakuu „Azejberdžanci na obilaznici oko Beograda“.

DANAS  –  „I prosvetari traže jeftinije stanove od države“, list navodi da Forum srednjih stručnih škola traži od Vlade Srbije da i zaposlenima u prosveti omogući kupovinu stanova po povoljnijim uslovima. O dešavanjima u Pokretu slobodnih gradjana u tekstu „Čelnici PSG u Vojvodini podneli ostavke“.

INFORMER  –  Pod naslovom „Erdogan zaratio sa Bakirom i to zbog Srbije“ list piše da je predsednik Turske prekinuo zvaničnu posetu BiH pošto mu je predsedavajući Predsedništva te zemlje Bakir Izetbegović zamerio što daje novac za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

KURIR  –  U tekstu „Niko neće da radi za 600 evra mesečno“ list navodi da vlasnici malinjaka u Srbiji ne mogu da nadju dovoljan broj radnika uoči početka berbe.

POLITIKA  –  O poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu u tekstu „Strateško partnerstvo Srbije i Azerbejdžana“. Pod naslovom „Novog ministra finansija čeka rebalans budžeta“ list piše o zadacima koji čekaju naslednika Dušana Vujovića.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu „Naši generali izdali Kosovo“ list prenosi izjavu vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog koji tvrdi da su pojedini generali Vojske Jugoslavije tokom agresije NATO 1999. godine lažno informisali predsednika SRJ Slobodana Miloševića o mogućnosti kopnene intervencije snaga Severnoatlantskog pakta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.