U trendu

Nikolić: Policija nije kročila u Fondaciju, sve se radi u skladu sa zakonima

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić demantovao je za Sputnjik spekulacije o navodnoj istrazi koja je pokrenuta protiv fondacije njegove supruge Dragice. Nikolić je istakao da su ovakve tvrdnje apsolutna neistina, kao i da još ne može da zaključi šta stoji iza svega.

„Fondacija Dragice Nikolić osnovana je nekoliko meseci nakon mog izbora za predsednika Srbije. Shvatili smo da treba da se odužimo Srbiji na neki način jer ćemo upoznati mnogo ljudi koje bismo mogli da privučemo da doniraju Srbiju, isključivo u poboljšanju stanja. Najpre u porodilišta, u natalitet, a potom i u poboljšanje u zdravstvenim ustanovama, a i na neki način da pomognu boljoj edukaciji dece“, rekao je Nikolić za Sputnjik, dodajući da Fondacija radi potpuno u skladu sa zakonima.

„Fondacija ima angažovanu kuću koja vodi knjigovodstvo. Čak je, bez obzira na to što to nije dužna po zakonu, angažovala i revizorsku kuću. Svi naši završni računi predaju se na vreme, sve naše donacije idu preko žiro-računa i preko banaka, a znate kako se kontrolišu uplate iz inostranstva, ponekad to traje i dva meseca dok novac ne legne na račun. Sve je pod kontrolom države. Ministarstvo unutrašnjih poslova je reklo da se nikakva akcija ne vrši. Nikada nijedan policajac nije ušao u prostorije Fondacije. Mi smo i u petak i u sredu imali isplate sa žiro-računa“, objasnio je odlazeći predsednik i dodao da je ukupno učešće troškova Fondacije u prihodu Fondacije u odnosu na ukupno primljene donacije — 3,01 odsto.

Nikolić za Sputnjik ističe da je ogorčen zbog pisanja koje se širi i dalje, pa ga, kako kaže, dovodi i u sukob sa SNS-om, pa čak i sa novoizabranim predsednikom i aktuelnim premijerom Aleksandrom Vučićem. Sa Vučićem je, naglašava, u vrlo intenzivnom kontaktu, posebno poslednjih dana. Na pitanje da li vidi političku pozadinu ovih spekulacija, on je odgovorio da se trudi da je ne sagledava.

Predsednik Nikolić je za Sputnjik potvrdio da će Fondacija Dragice Nikolić nastaviti da radi. Sutra je, kako on kaže, planirano otvaranje parka u Kragujevcu, pri kraju su radovi na izgradnji centra za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu, zdravstvene stanice u Šumaricama, a radovi su započeti i na rekonstrukciji porodilišta u Aleksincu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.