Oluja uzdrmala Vojvodinu i Beograd, sledi TOTALNA promena vremena! (foto, video)

Jako nevreme praćeno kišom, pljuskovima i olujom protutnjalo je Vojvodinom, a nakon Novog Sada i okolnih mesta, oko 14 časova stiglo je i u Beograd.

Svetlost je na kratko zamenila prava tama, a crni oblaci „pomogli“ su oluji da nosi sve pred sobom, pa i kontejnere na ulici, kako pričaju žitelji Zemuna.

Jedan korisnik Tvitera okačio je fotografiju drveta koje je palo kod Osnovne škole „Duško Radović“.

Ovo je samo početak totalne promene vremena koja nas čeka naredne nedelje.

U ponedeljak će svuda u Srbiji biti još i solidna temperatura, od 19 do 23 stepena Celzijusova, ali od utorka sledi prava jesen.

Jutra će od utorka do subote biti prilično jezovita i hladna sa temperaturama od samo 8 do 12 stepeni.

Da li je to letnje vreme iza nas?

Nevreme zahvatilo Srbiju, olujni vetar u Vojvodini

Jaka oluja i nevreme danas posle podne zahvatili su Srbiju, a u Novom Sadu i drugim delovima Vojvodine duva olujni vetar.

RHMZ izdao je i hitno upozorenje prema kome će se u narednih sat vremena preko Banata, Beograda i zapadne Srbije premeštati frontalna zona dalje na istok uslovljavajući ponegde jak i olujni vetar.

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smracilo i poceo je da duva izuzetno jak vetar koji je nosio sve pred sobom.

Prema snimcima sa društvenih mreža, oluja je prevrtala kontejnere i čupala drveće.

Meteorolozi su izdali upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena, a na osnovu meteolarma čitava zemlja obeležena je žutom i narandžastom bojom, koje signalizuju opasno nevreme.

Na naplatnoj rampi Vrčin, vetar nalik tornadu nosio je čak i kontejnere, a na Novom Beogradu je iščupao stablo iz korena.

RHMZ je izdao Upozoreno je da su danas mogući pljuskovima i grmljavinom, a moguce su i izolovane kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, sugradice, grada i olujnih udara vetra, sa najvecom verovatnocom u severnim i zapadnim krajevima.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar vec prave ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, prenose mediji.

U ovom casu preko Bosne i Hercegovine i istocnih predela Hrvatske, odnsosno Slavonije, premešta se snažan oblacni sistem sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama. Ovaj sistem premešta se dalje na istok i sve više se približava Srbiji“, rekao je meteorolog Đorde Đuric i istakao da će će nevreme uskoro zahvatiti delove Srbije, naveo je Srpski telegraf.

(Tanjug)

2 komentara
  1. batamrca

    pa sudeci prema vec naviknutim i istorijskim cinjencama sa zapada nista za nas nije dobro doslo pa ni vreme

  2. ANDREJ

    Zahvaljujemo na obavestenju o tako drasticnoj promeni vremena.! Znaci moracemo da ostavimo (muskarci) kratke gacice i da navucemo „bokserice“.Takodje,mi koji smo zbog velikih vrucina,spavali u odvojenim sobama i krevetima (bez zena).Morati zbog hladnog talasa,da predjemo da spavamo sa svojim zenama.To moze i da urodi plodom (trudnoca,dete).Eto,ispada da hladno vreme,ima dosta prednosti koje donose benefite,bar iz oblasti erotike i nataliteta.Sta covek po celu noc da radi,kada spava sa zenom u istom krevetu,nego da da se „igraju doktora“ kao kada smo bili deca.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike