najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pajtić dao ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe DS

Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneo neopozivu ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe DS.

Pajtić je ostavku podneo dan nakon što je izgubio unutarstranačke predsedničke izbore.

Kao je rekao, među izabranim rukovodiocima DS prema njegovom mišljenju “nema narodnih poslanika kojima bi ustupio tu poziciju”, ali ipak se oseća “obavezu da podnese neopozivu ostavku”.

“Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće”, ocenio je Pajtić.

Pajtić je u pisanoj izjavi poručio da je od “ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost stranke bila to što su njeno rukovodstvo činili ljudi znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija”.

“Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor kao demokrata poštujem”, dodao je Pajtić.

Poručio je da se nada da će “novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača koji su do juče bili nedostupni”, a onima koji su glasali za njega da svaki glas doživljava kao “priznanje nastojanjima da sačuva DS”.

Bila mi je čast sarađivati sa Bojanom Pajtićem u prethodne dve godine, saopštio je prvi čovek beogradskih demokrata Balša Božović.

“Zajedno smo se borili da Srbija bude slobodna, zajedno smo govorili u ime građana koji su poniženi i osiromašeni i zajedno smo se borili za dostojanstvo u Srbiji, na političkoj sceni i u Demokratskoj stranci”, navodi Božović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike