najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sprečeno 9.300 osoba da ilegalno predju granicu

Zajedničke snage vojske i policije na granici Srbije sa Bugarskom sprečile su 9.300 osoba da ilegalno predju granicu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

“Zajedničke snage vojske i policije su od svog formiranja, 16. jula ove godine, otkrile više od 9.300 migranta koji su pokušali da predju državnu granicu i 53 krijumčara koji su prevozili više od 750 migranta”, izjavio je ministar odbrane Zoran Djordjević.

Djordjević je sa ministarkom pravde Nelom Kuburović obišao zajedničke snage bezbednosti u objektima “Petačinci”, “Sloboda” i na prelazu Gradina.

Kuburović je najavila da će kazne za krijumčarenje ljudi biti pooštrene, kao i kazne za nedozvoljen prelaz državne granice, u sklopu procesa izmene Krivičnog zakonika.

U pratnji ministara bili su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, direktor Vojno-bezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković i komandant Zajedničkih snaga vojske i policije general-major Želimir Glišović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike