U trendu

Spremite novčanike: od sutra astronomske kazne za ove saobraćajne prekršaje

Strože kazne za vožnju pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, nekorišćenje autosedišta za decu, samo su neke od novine Zakona o bezbednosti u saobraćaju koji sutra počinje i zvanično da se primenjuje, prenose mediji.

Damir Okanović, stručnjak za bezbednost saobraćaja, objavio je 11 teških prekršaja za koje su propisane najveće kazne – novčana od 100.000 do 120.000 hiljada dinara, 14 kaznenih poena, kao i osam meseci zabrana upravljanja vozilom.

A evo i koji su to prekršaji.

1. Vožnja pod dejstvom alkohola

Upravljanje vozilom sa 1,21 do 2 promila alkohola sledi ova kazna, s tim što se za 1,21 do 1,6 promila alkohola u krvi oduzima ne osam, već 9 poena.

2. Prekoračenje brzine u naselju od 71 do 90 km na sat

Ukoliko u naselju prekoračite brzinu od 71 do 90 kilometara na sat sledi vam najveća novčana kazna, odnosno ako automobil vozite od 121 do 140 kilometara na sat.

3. Vožnja autoputem preko 200 na sat

Najstroža kazna koja je propisana novim Zakonom o saobraćaju dobija se ako se na autoputu prekorači brzinu od 81 do 100 kilometara na sat, tačnije ukoliko se auto vozi brzinom od 201 do 220 kilometara na sat.

3 komentara
  1. Anonimni

    sjajno, svi smo za bolju sigurnost u saobracaju. Zivele kazne. „ALI“ ne vidim nigde, bas nigde, kolike su kazne za rupe u putevima? Za nepregledne krivine, lose postavljene saobracajne table, neispravne semafore, neuklonjene prepreke na putevima i podmitljive pandure?

  2. BUDUĆI NEVOZAČ

    POSTULAT Br.1-PENDREK JE SREDSTVO ZA ZAŠTITU GRAĐANA !! NAKON PRIHVATANJA POSTULATA Br.1,PODRAZUMEVA SE DA SE USVAJA PREDLOG Br.1 ! PREDLOG Br. 1.-ZA NEVEZIVANJE POJASA-SMRT STRELJANJEM,NA LICU MESTA,METAK U ČELO(VRŠI GA POLICAJAC BEZ SUĐENJA SA PIŠTOLJEM CZ-99,JER SE NJIMA VERUJE NA REČ !!) I ODUZIMANJE NEPOKRETNE IMOVINE TRI KOLENA UNAZAD(ROĐACI,KUMOVI,BABE,DEDE..)!!

  3. Ex faca

    Dirigovano pametovanje, može im se

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike