U trendu

Srbija: Nema većih zadržavanja na putevima

Auto moto savez Srbije saopštio je danas da se saobraćaj u Srbiji odvija bez zastoja i prekida, kao i da na naplatnim rampama nema većeg zadržavanja. Na graničnim prelazima, kako se navodi, zadržavanja su do 20 minuta.

Zbog radova na zaštitnom zidu, na delu državnog puta I A reda, od Hitne pomoći do isključenja za ulicu Kneza Miloša u smeru od Beograda ka Šidu, za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka u periodu od 27. maja od 22 sata do nedelje 28. maja do 6 sati, kao i od nedelje 28. maja od 22 sata do ponedeljka 29. maja do 6 sati.

Radovi u zoni petlje „Nova pazova“ produženi su do 6. juna, na delu autoputa Beograd – Novi Sad, zbog čega će biti zatvorena zaustavna i preticajna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu, kao i zaustavna traka u suprotnom smeru ka Beogradu.

Od subote 27. do nedelje 28. maja do 6 sati izvodiće se radovi na održavanju ITS opreme na državnom putu I A reda u tunelima Lipak i Železnik, zbog čega će se saobraćaj u tom delu odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U subotu, 27. maja do 15 sati na delu državnog puta I A reda, kod benzinske stanice ,,Mol“, u smeru Subotica-Novi Sad, blizu Siriga, zbog postavljanja vertikalne saobraćajne signalizacije saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom, dok će u zaustavnoj saobraćajnoj traci biti postavljena saobraćajna signalizacija.

U toku su i radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije na levoj kolovoznoj traci državnog puta I A reda, na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd – Niš i Trupale – Popovac zbog čega je zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj je preusmeren na desnu traku u smeru Beograd – Niš.

Zbog radova na popravci kolovoza, od 27. maja do 15. juna na deonici puta između Barajeva i Baćevca, na državnom putu II B reda, saobraćaj će se odvijati usporeno i uz naizmenično propuštanje vozila.

Kako se navodi, normalizovan je saobraćaj kod Krupnja, gde se voda iz bujičnog potoka „Jezava“ vratila u korito, a intervencijom putara uklonjen je i veći odron kod mesta „Bajevac“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike