Stefanović položio venac poginulim pripadnicima MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića položio je danas venac na spomen ploču poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova tokom NATO bombardovanja 1999. godine i istakao da oni nisu imali pravo na pravo na kukavičluk, već samo na hrabrost što su i pokazali.

“Svoje živote dalo je 167 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Pokazali su kako se voli Srbija, pokazali su da su spremni da za nju daju najveću žrtvu, sopstveni život, i to je stvar koju Srbija nikada ne sme da zaboravi”, rekao je Stefanović, a saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je dodao i da Srbija ne sme da zaboravi ni njihove porodice, ali da ne sme ni da se njihovih žrtava seća samo u danima kada se obeležava ovakvo stradanje naših najvećih heroja.

“Ovo je dan kada shvatamo da smo takvom žrtvom, kada smo zajedničkim radom, kada smo ogromnim naporima uspeli da stignemo da budemo poštovana zemlja u svetu i da postignemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova danas bude potpuni oslonac svog naroda u smislu svake bezbednosti”, istakao je Stefanović.

U Srbiji se danas komemorativnim skupovima, polaganjem venaca i cveća na spomenike obeležava 17 godina od početka napada NATO na SR Jugoslaviju 1999. godine.

(Beta)

Ostavite komentar