U trendu

Stiže nam pakleni talas, ali i nepogode

Temperature za kraj maja prava su uvertira za ono što nas čeka naredna tri meseca – pakleno leto. Naime, od danas pa sve do četvrtka, u Srbiji će biti sunčano, negde čak i do 32 spetena Celzijusa.

Toplo vreme nastaviće se i dalje, s tim što će temperatura biti za koji stepen niža, a prognoziraju se i poslepodnevni pljuskovi za grmljavinom.

– U narednom periodu nema zahlađenja na vidiku – kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Prognoza za pet dana za Beograd

Mahom sunčano vreme očekuje nas do četvrtka, kada će nastupiti nestabilniji period, i on će se zadržati do kraja nedelje.

Foto: JonathanSautter/Pixabay.com

Prognoza za pet dana za Novi Sad

– Uobićajene temperature za ovo doba godine jesu između 23 i 25 stepeni, a današnje maksimalne vrednosti kretaće se od 27 do 31 stepen, a u Beogradu do 30. Vreme će čitavog dana biti sunčano i veoma toplo, bez vremenskih nepogoda – objašnjava Đurić.

Sunčano i veoma toplo biće i u sredu, s tim što će tokom u pomoravlju i podunavlju i na jugu Banata duvati jak jugoistočni vetar.

Sredinom dana i posle podne očekuju se pljuskovi sa grmljavinom na jugu i jugozapadu zemlje, posebno u brdskim delovima.

Prognoza za pet dana za Niš

– U četvrtak će u većem delu zemlje biti toplo, ali na zapadu i jugozapadu biće oblačno i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima. U petak i subotu biće uslova za grmljavinu i pljuskove. U nedelju se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala – kaže Đurić.

On zaključuje da će čitave nedelje biti toplo, negde će temperarure ići i do 32 stepena, a da je blagi pad temperature eventualno moguć za vikend.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.