U trendu

Takmičenje devojčica završnih razreda osnovnih škola Uhvati ideju

Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Fondacije Telenor, povodom medjunarodnog „Dana devojčica“ i informaciono-komunikacione tehnologije, po treći put organizuje takmičenje učenica 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „Uhvati ideju“.

Cilj je da se podstakne preduzetničko razmišljanje devojčica, o čemu su pojedinosti, propozicije i obrazac za prijavu objavljeni na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije (http://www.poslovnezene.org.rs).

Zadatak devojčica je da timski predstave svoje preduzetničke ideje o „rešavanju nekog od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije“.

Tri najbolja rada biće nagradjena, a pobednički timovi će biti proglašeni posle radionice finalista takmičenja 26. aprila 2018. godine u kompaniji Telenor.

Prvi put ove godine organizujuju se „pripremne radionice“ za video radove i prezentovanje, u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

Ove godine „Dan devojčica“ ma podršku Vlade Republike Srbije i njene predsednice Ane Brnabić, koja je počasna pokroviteljka projekta.

Medjunarodni „Dan devojčica“ ustanovile su UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu.

Cilj je da devojčice ri odabiru zanimanja ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima, kakva je i informaciona tehnologija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.