U trendu

U Beogradu 130.000 turista, za Novu godinu radi 5.000 zaposlenih u gradskim službama

Gradska uprava Beograda je saopštila da 5.000 zaposlenih u Gradu Beogradu radi večeras i predstojeće noći, „kako bi Nova godina protekla kako treba“.

Gradski menadžer Goran Vesić je to danas ao kda je posetio Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć gde dežura 70 ljudi.

„Imamo nove vanredne ekipe koje će pokrivati apsolutno sva mesta gde se održavaju koncerti, gde se skuplja veći broj ljudi… da reše svaki problem i situaciju koja može da se desi“ – rekao je Vesić.

Direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Goran Čolaković je rekao da „radimo sa 21 standardnom ekipom. Imamo i jednu pedijatrijsku ekipu i pet ekipa koje će biti na mestu održavanja novogodišnjeg programa, kao i jednu ekipu koja će se nalaziti na Novom Beogradu, u zoni Merkatora“.

Dežuraju i „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Gradska čistoća“, Komunalna policija i inspektori,  osoblje toplana.

Vesić je istakao da je Beograd „prepun turista“, ima ih 130.000 što je „između 20 i 25 odsto više nego lane“.

„Zaista se trudimo da pokažemo da smo bezbedan, gostoljubiv grad koji nudi dobru zabavu, provod i u kojem svi turisti imaju šta da vide. Na taj način želimo da opravdamo to što smo postali jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope“ – rekao je Vesić, čestitajući svima Novu godinu.

Ocenivši da je 2017. godina bila dobra za Beograd, gradski menadžer je poželeo da „2018. bude još bolja i da Beograd nastavi da se razvija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.