U trendu

Upozorenje: Danas obaramo temperaturni rekord a u toku noći sledi haos!

U Srbiji su na snazi narandžasti i crveni meteoalarm, zbog ekstremno visokih temepartura, koje nas očekuju tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Tropska temperatura do 42 stepena u hladu, ekstremno visok UV indeks zračenja, prognoza je koja nas očekuje danas.

Međutim, od naredne noći sledi nagli pad temperature za desetak i više stepeni, vremenske nepogode, ali i udari olujnog vetra, pogotovu u delovima zemlje gde će ovih dana biti i najtoplije.

Imaćemo, dakle oluju, udare gromova i grad veličine oraha, malo li je?

„Meteoalarm je izdat zbog visokih temperatura i to se odnosi na jugoistočnu i istočnu Srbiju, gde se očekuje između 38 i 40 stepeni, ali u hladu. I sutra će za ove krajeve biti na snazi, takođe, crveni meteoalarm, jer postoji mogućnost da temperatura dođe i do 42 stepena. Ima izgleda i da će u nekim gradovima sutra biti oboren junski temperaturni rekord, koji iznosi 40 stepeni Celzijusa“, objašnjava za Blic Slobodan Sovilj, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Tokom noći zahlađenje će prvo stići do Vojvodine uz kišu i pljuskove. Osveženje će se sutra tokom dana proširiti i na centralne krajeve.

Temperatura će se narednih dana, sve do petka kretati u rasponu od 25 do 31 stepen Celzijusov što je više nego prihvatljivo u odnosu na prethodna 4 dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.