najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Urgentni centar će do kraja nedelje raditi normalno

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je infekcija u Urgentnom centru apsolutno pod kontrolom  i da nema ni nagoveštaja novih slučajeva, da je dobijena dozvola da se sala može koristiti za hitne slučajeve, kao i da očekuje da bi do kraja nedelje ta zdravstvena institucija mogla da nastavi normalan rad.

Od epidemioloških službi dobijena je dozvola da sala Urgentnog centra može da radi hitne slučajeve, a procena epidemiologa je da bi ta zdravstvena institucija do kraja nedelje, ako se ne desi ništa neplanirano, trebalo da nastavi rad, rekao je Lončar novinarima.

Ministar je naveo da kako su epidemiolozi objasnili, treba da prodje dvostruko više vremena od perioda inkubacije da bi Urgentni centar mogao da se vrati u sistem normalnog rada.

“Jedan deo analiza je gotov, izolovane su neke od gram pozitivnih i gram negativnih bakterija, ali ne u nekoj većoj količini”, rekao je Lončar i dodao da deo problema može da bude to što je izolovano, ali mora da se nadje uzročno-posledična veza da je to ono što je izazvalo infekciju.

Prema njegovim rečima, uzeto je više od 138 uzoraka brisa iz celog Urgentnog centra, od 300 zaposlenih su uzeti brisevi grla, nosa i kože. Lončar je dodao i da su još neke analize u toku i da se očekuju i rezultate super analize u Nemačkoj.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike