U trendu

Večeras pojačan saobraćaj na prilazima gradovima

Saobraćaj je trenutno umerenog inteziteta, a veći broj vozila u večernjim satima očekuje se na prilaznim putevima većih gradova, što je i karakteristično za kraj nedelje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Oblačno vreme kiša i mokri kolovozi donose otežane uslove za vožnju pa AMS S vozače savetuje da voze na većem odstojanju uz smanjenu brzinu, kako bi imali vremana da reaguju i izbegnu opanost na putu.

U centralnim i južnim krajevima Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom.

Još jedan od razloga za pažljiviju vožnju su i deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj, a na šta upozoravaju iz JP Putevi Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta osim na GP Horgoš sa Mađarskom gde se na izlazu iz zemlje putnička vozila zadržavaju oko 60 minuta, kao i na GP Sremska Rača sa BIH, gde se na ulazu u zemlju čeka oko 45 minuta.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz zemlje, na GP Šid sa Hrvatskom zadržavaju oko 120 minuta.

Zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji „Feketić“, i petlji „Srbobran“ na državnom putu I A reda broj 1, na snazi će biti izmena režima saobraćaja od 8. maja u 12 časova i trajati do 8. avgusta u 16 časova, prilikom čega će saobraćaj biti zatvoren na petljama „Srbobran“ i „Feketić“ i preusmeren na alternativne petlje Subotica- Srbobran 2, Backa Topola kao i na alternativne magistralne puteve.

Od 8. maja izvodiće se radovi na sanaciji mostova na državnom putu I Breda broj 35, na deonici Zaječar – Negotin. Radovi će se izvoditi na mostu posle skretanja za Rgotinu iz pravca Zaječara ka Negotinu i na mostu kod skretanja za Koprivicu.

Planirano trajanje radova je 70 kalendarskih dana, a saobraćaj će se preko mostova odvijati jednom kolovoznom trakom, uz upotrebu privremene saobraćajne i semaforske signalizacije i opreme.

Od 8. do 22. maja doći će do izmene u režimu saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, prema kojem je onemogućen pristup petlji „Tranšped“ iz smera Beograda (zatvoreno isključenje na petlji „Tranšped“), pa će se vozila autoputem preusmeriti na petlju „Vrčin“. Takođe će biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje „Tranšped“ u smeru ka Nišu, a vozila će biti preusmerena Beogradskom ulicom ka petlji „Vrčin“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.